Persbericht voor kennisgeving van u naar de redactie. - ITV-De Vechtstreek

Menu
Menu
Menu
ITV-De Vechtstreek
Ga naar de inhoud

Persbericht voor kennisgeving van u naar de redactie.

P E R S B E R I C H T  Uw persbericht:
  • Schrijf kort en bondig wat uw evenement inhoudt
  • Geef duidelijk aan de locatie of adres
  • Geef duidelijk aan de datum van begin en eind van het evenement
  • Geef duidelijk aan de tijd van begin en eind van het evenement
  • De afzender is voor ITV-De Vechtstreek en Fractal productions de contactpersoon;Publicaties aan ITV-De Vechtstreek worden hier geplaatst
MAATSCHAPPELIJKE STAGEMARKT
Beste organisatie in Stichtse Vecht,
U bent van harte uitgenodigd voor de Maatschappelijke Stagemarkt (MaS-markt). Op woensdagavond 22 mei 2019 van 19.00 uur tot 20.15 uur in RSG Broclede in Breukelen gaan honderden leerlingen (met hun ouders) op zoek naar een maatschappelijke stage. Elk jaar doen ruim 500 leerlingen tijdens hun maatschappelijke stage 20 uur vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. De maatschappelijke stage kan een unieke kans zijn om jongeren bij uw organisatie te betrekken!
 
“De jongeren brengen een totaal andere energie mee en hebben ons met hun eerlijkheid alleen al, een andere kijk gegeven op onze vraagstukken”, aldus een maatschappelijke organisatie in Stichtse Vecht.

Over de MaS- markt
De MaS-markt is een beursvloer waar organisaties en jongeren in eerste instantie elkaar kunnen ontmoeten. Dit is een waardevolle ontmoeting! Daarnaast kunnen organisaties hun vrijwilligersplekken promoten en leerlingen op hun beurt een goed beeld krijgen van de stages die er zijn. Voor u als organisatie is het een mooie kans om stagiaires persoonlijk de hand te schudden, zodat de matches gemakkelijker te maken zijn. De verwachting is dat er op de markt ongeveer 200 leerlingen én ouders aanwezig zijn van RSG Broklede en Broeckland.

De maatschappelijke stagemarkt is vorig jaar succesvol vernieuwd. Ook dit jaar organiseren we de markt in mei, voor leerlingen die in het schooljaar ná de zomervakantie hun maatschappelijke stage dienen te volbrengen. We nodigen organisaties die een stage in de zomer kunnen aanbieden extra uit om deel te nemen. Er is een grote groep leerlingen die al tijdens de zomervakantie graag wil start met een stage en dit kan vanuit de scholen.

Na aanmelding ontvangt u van ons verdere informatie over de opzet van de maatschappelijke stages en de MaS-Markt. Heeft u in de tussentijd vragen, neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale via 0346-290710 of vrijwilligerscentrale@welzijnsv.nl. Meer informatie over de maatschappelijke stage vindt u op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl

ITV-De Vechtstreek en/of Fractal Productions zullen geen stageplaatsen ter beschikking stellen maar zijn wel voornemens een reportage te maken.
U I T N O D I G I N G

Beursvloer Stichtse Vecht
Op donderdag 20 juni 2019 vindt de Beursvloer Stichtse Vecht plaats bij Kansis in Breukelen. Van 16.30 tot 18.00 uur wordt er gehandeld in kennis, faciliteiten, materiaal en helpende handen. U bent er toch ook weer bij?

Wilt u als ondernemer zich onderscheiden?
Kom dan sociaal zakendoen! Het levert uw bedrijf niet alleen een goede reputatie, waardering van de samenleving en trotse medewerkers op. U krijgt ook de kans om te netwerken en in contact te komen met nieuwe doelgroepen, u kunt zich onderscheiden van uw concurrent en doet ook nog eens verrassende ideeën op.
U ondersteunt een lokaal goed doel met de kennis of materialen die u al in huis heeft. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder dat u direct uw portemonnee hoeft te trekken.

Kunt u als vereniging, stichting of zorginstelling een steuntje in de rug gebruiken?
Bij de meeste maatschappelijke organisaties is het vaak passen en meten en is een extraatje in de vorm van menskracht, materialen of kennis en kunde meer dan welkom. Meedoen kan u dit extraatje opleveren en u bewijst uw club, vereniging of stichting een grote dienst.

Ik doe mee aan de Beursvloer op 20 juni!
www.beursvloer.nl

ITV-De Vechtstreek en/of Fractal Productions zullen niet deelnemen maar zijn wel voornemens een reportage te maken.
Vacature pianist(e)

Het Alzheimer Café in Maarssen zoekt een pianist die ongeveer 3 tot 4 keer per jaar piano wil komen spelen. Wij zoeken iemand die lichte (rustige) klassieke muziek kan spelen. Het Alzheimer Café Maarssen is 10 keer per jaar elke derde dinsdagavond van de maand open in De Vondel. Voordat het Café met zijn programma begint wordt er een half uur piano gespeeld. Dit is tijdens de inloop vanaf 19.30 uur. In de pauze wordt nog eens 15-20 minuten gespeeld. De pauze is om ongeveer 20.45 uur. Het pianospel wordt door de bezoekers altijd zeer gewaardeerd, omdat er gelijk een gezellige sfeer hangt bij binnenkomst. Dus wil je graag eens publiek bij je pianospel of wil je graag iets aan vrijwilligerswerk doen, meld je dan aan bij acmaarssen@alzheimervrijwilligers.nl Het Alzheimer Café in Maarssen is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte Dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door vrijwilligers van de stichting Alzheimer Nederland, afdeling Gewestelijk Utrecht
©SFP2019 © ITV-DV2019

Terug naar de inhoud