BLOG Nexit V EUexit - ITV-De Vechtstreek

Ga naar de inhoud

BLOG Nexit V EUexit

BLOG

Brexit V Nexit


Het wordt er allemaal niet makkelijker op. Moet Nederland in de EU blijven of moeten we ook de EU verlaten. Het heeft de laatste dagen nogal wat stof doen opwaaien en als er een referendum wordt gehouden dan denk ik dat een -kleine- meerderheid er voor zal kiezen om lid van EU te blijven. Maar goed, dat dachten ze aan de overkant van de Noordzee ook over.


Vanmorgen vertelde mijn partner of alles weer bij het oude komt als we de EU zouden gaan verlaten. Met enig recht bedoelt ze dus te zeggen dat we het voor de EU het goed hadden. We waren goed tegen ziektekosten verzekerd, de pensioenen waren goed geregeld en een land –Griekenland- die in de problemen is gekomen zouden hun eigen boontjes moeten doppen zonder de hulp van de EU. Sinds de zes landen EU hebben opgericht is het denk ik misgegaan. Er werden regels gemaakt die overal het zelfde moeten zijn. Een gelijke munt is er gekomen de Euro.


Wat gaat er fout zult u zich afvragen? Dan moet ik hierbij proberen een voorbeeld te schetsen waarom het fout is gegaan. Een directeur van een scholengemeenschap, met scholen door geheel Nederland, vraagt aan Stichting Veilig Onderwijs (SVO) hem te helpen om het beleid van de scholen in goede banen te leiden. Deze directeur is ervan overtuigd dat het eenvoudiger is als alle scholen hetzelfde beleid zullen hanteren.Hij wil dus op deze wijze de controle op de scholen hebben in hun doen en laten. SVO verteld deze directeur dat de ene school in een dorpje in Limburg een ander beleid nodig heeft dan een school in de stad Groningen. Nadat de directeur beide scholen heeft bezocht komt hij ook tot de conclusie dat de scholen beter werken als ze beide een eigen beleid formuleren.


Het bovenstaande is ook gaande in de EU met dat verschil dat SVO de directeur heeft kunnen overtuigen dat iedere school zijn eigen beleid moet kunnen formuleren en dat is niet gebeurt in Europa. Met de blik op oneindig zijn de politici in hun eigen ivoren toren stug doorgegaan met het optuigen van de EU en het afbreken van hun eigen land met hun eigen beleid.


ITV-De Vechtstreek heeft er niet veel last van een Brexit of een Nexit. We houden ons vast aan het beleid van de diverse gemeentes in de Vechtstreek die gelukkig van elkaar verschillen en ik denk dat het goed is dat iedere gemeente –of dorpskern- zijn eigen identiteit heeft.


Wederom de vraag of Nederland de EU moet verlaten? Mijn mening is JA maar het wordt nooit meer zoals vroeger.


Peter van Duijl
info@itv-devechtstreek.nl
[Download deze Blog]

©2018 SFP
Terug naar de inhoud