BLOG Lichtjesavond mislukt? - ITV-De Vechtstreek

Ga naar de inhoud

BLOG Lichtjesavond mislukt?

BLOG
Ik had op vrijdag 16 december 2016 een keuze of naar Buitenplaats Geesberge voor de verkiezing van sankta Lucia of Lichtjesavond in Maarssendorp te filmen. Omdat vorig jaar Lichtjesavond bijzonder leuk was hadden we gemeend ook dit jaar dit te filmen. De Kaatsbaan was super mooi ingericht en de winkeliers hebben er alles aan gedaan om het in orde te krijgen. Doorlopend vanuit de Kaatsbaan naar het Harmonieplein was ook het Harmonieplein druk. Uit het niets, bij mijn aankomst op het Harmonieplein, komt er uit de geluidsinstallatie knal hard Mariah Carey met “All I Want For Cristmas Is You”. Diverse dansgroepen dansen in het midden van het plein met deze muziek mee. Daaromheen staan rijen dik vaders, moeders, opa en oma’s te kijken. Daaromheen staan kort daarop de stands van de verkopers. Kritiek en teleurstelling die wij hebben gehoord van de standhouders op de organisatie van de Lichtjesavond is
niet mals. Klanten en bezoekers worden weggevaagd door de harde muziek en hadden niet de ruimte om bij de stands te komen. Als ik het filmpje terugkijk (Een compilatie volgt nog) kan ik niet anders zeggen dat de standhouders gelijk hebben.
Ik hoop dat de  organisatie dit bericht ter harte neemt en de lichtjesavond op het Harmonieplein volgend jaar zonder knallende muziek en dansgroepen kan te organiseren en dat het publiek rustig bij alle stands kan kijken, praten en kopen zodat Lichtjesavond op het Harmonieplein tot zijn recht komt.
Wij hadden gelukkig een keus; Doorlopen of naar de dansgroepen kijken. Het werd dus duidelijk de eerste keuze omdat ik de dansgroepen niet kan en wil filmen.

Peter van Duijl
info@itv-devechtstreek.nl
[Download deze Blog]

©2018 SFP
Terug naar de inhoud