Informatie over ITV-De Vechtstreek - ITV-De Vechtstreek

Menu
Menu
Menu
ITV-De Vechtstreek
Ga naar de inhoud

Informatie over ITV-De Vechtstreek

Algemeen
ITV-De Vechtstreek staat voor Internet Televisie De Vechtstreek en is ontstaan omdat er een behoefte is om van de evenementen een uitgebreide reportages van te maken en geen drie minutenfilmpje met een (te) strakke journalistieke lijn. ITV-De Vechtstreek is een onderdeel van Fractal Productions (SFP) die verantwoordelijk is voor de gemaakte reportages. SFP staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 53245946.
Op de dag van vandaag is televisie kijken ouderwets aan het worden. Natuurlijk is het niet weg te denken als verspreiding van nieuws, kennis, amusement, sport en actualiteiten. De nieuwste generaties van televisies hebben al een volledige internet aansluiting en dus is de weergave van bijvoorbeeld Youtube eenvoudiger. U kijkt naar onze reportages wanneer u wilt en niet staat voorgeschreven in een programmablad en dergelijke. Voor wie is ITV-De Vechtstreek bedoeld? Voor iedereen die het wil zien waar ook ter wereld.
Naam          : Peter van Duijl
Geboren       : Rotterdam
Wonend       : Maarssen (Stichtse Vecht)
Geboren       : 08 september 1954

Opleidingen  : LTS T-stroom
                  : 42 opleidingen cursussen en certificaten
Werkzaam    : ING Data Centre tot eind2012

Het filmen is voor mij echt begonnen toen ik ongeveer 14 jaar was met een cameraSuper 8 zonder geluid. Een cassette van 15 minuten vol filmen en opsturen naar de Kodakfabriek. Na retour te hebben ontvangen snel kijken met een projector en later de ‘slechte’ stukjes eruit knippen en de uiteinde met een speciaal doorzichtig tape vastplakken en daarna snel bekijken in de viewer. De perforatie aan de zijkant van de film moest natuurlijk wel correct blijven. Hoe dan ook, het was tobben.
Nadat ik een kleine zeven jaar onder de wapenen ben geweest heb ik het filmen weer opgepakt. Eerst met het  logge VHS systeem en veel later digitaal. Ook het monteren van de VHS-technieken is met de tijd meegegaan. In al die jaren slechts één cursus gevolgd van de televisie academie en voor de wat oudere onder ons TELEAC. Nu gebruiken we wat meer  professionele apparatuur en computers. In 2010 heb ik Stichting Fractal Productions opgericht omdat mijn doelstelling was dat ik graag het filmen wil ‘doorgeven’ aan de jongeren. Echt om er geld mee te verdienen is ook nooit de bedoeling geweest want ik had toen nog gewoon mijn baan bij de ING. Ik heb in Maarssen iets meer dan twee jaar gewerkt bij Stichting RTV-Stichtse Vecht als cameraman en wanneer nodig als regisseur. Helaas ben ik daar mee gestopt omdat ik andere ideeën had over hoe het nieuws of welk ander evenement te presenteren aan de kijkers.  Op 1 juni 2013 start ITV-De Vechtstreek. Internet televisie met een eigen Youtube kanaal en website met twee medewerkers op vrijwillige basis. Na wat strubbelingen is ITV-De Vechtstreek een onderdeel geworden van Stichting Fractal Productions en zijn beide logo’s opgenomen in het Europees register.©SFP2018 © ITV-DV2018

Terug naar de inhoud