Gemeenteraad - ITV-De Vechtstreek

Ga naar de inhoud

Gemeenteraad

Nu de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komt stijgt met de zelfde snelheid de, soms bezorgde, mededelingen van de politieke partijen in de media en dus vooral op Facebook om zieltjes te winnen en netjes gezegd om stemmen te vergaren. Zien en gezien worden. Zelf probeer ik de politiek te volgen en om eerlijk te zijn raak ook ik de draad wel eens kwijt. Je moet echt 7 X 24 met de -lokale- politiek bezig zijn om het te volgen en alle wetten te leren waar staat wat de gemeente wel of niet mag doen zoals het heffen van boetes als je Kliko-tje even te lang buiten staat. Een voorman van een lokale politiek heeft mij dat haarfijn uitgelegd hoe dat nu zit. De ambtenaar gaat dus op 6 december mee.
Maar hoe dan ook, we mogen op woensdag 21 maart 2018 naar de stembus om op die partij te stemmen waarvan jij vindt dat die de komende vier jaar jouw kan vertegenwoordigen in de gemeenteraad en wellicht als partij in het college van wethouders. Het klinkt een beetje cru van mij maar excuses van ‘Ik heb geen tijd’, ‘boeit me niet’ of ‘ik heb geen oppas’ passen niet meer in deze tijden van 2017/2018. Iedereen kan, mag en wat mij betreft moet gebruik maken van zijn stemrecht.  

Ja
Nee

Ja
Nee

Ja
Nee

Ja
Nee
Ik weet het niet
Als u de bovenstaande vraag met Nee hebt beantwoord dan mag u de vragen Vr 05 en Vr 06 overslaan.


De onderstaande vraag is wat moeilijker omdat niet iedereen het nu al weet waar hij/zij op gaat stemmen of u wilt helemaal niet gaan stemmen.

CDA
ChristenUnie - SGP
D66
Groen-Links
Het Vechtse Verbond
Lokaal Liberaal
Maarssen2000
PVDA
Streekbelangen
Stichtse Vecht Beweegt
VVD
S.P. (Deelname niet zeker)
50PLUS (Deelname niet zeker)
PVV (Deelname niet zeker)
Libetarische Partij (Deelname niet zeker)


Als u de bovenstaande vraag niet beantwoord dan is onze vraag of u tenminste de onderstaande vraag zou willen beantwoorden.

Landelijke partij
Lokale partij

Ja
Nee
Ik weet het niet

Terug naar de inhoud