BLOG Enquêtte en MAS - ITV-De Vechtstreek

Ga naar de inhoud

BLOG Enquêtte en MAS

BLOG

Enquête

We proberen het nog maar eens een keer, een enquête lanceren. Waarom we dat doen is vrij simpel. Net zoals iedereen willen ook wij graag weten wat er gebeurt rondom onze reportages. Het dus voor ons net zo belangrijk om te weten  of de reportages bevallen bij de aanvragers maar ook de kijkers. Alles is dus voor verbetering vatbaar.

= = = = = = = = = = = = = = = =

De Waarheid tot de laatste snik

Uiteraard is ook het internet een bron van informatie voor ons maar ook voor jou want in Nederland nemen we geen blad voor de mond maar spuwen we ons ongenoegen graag uit over Nederland (en verder)  onder het mom van "vrije meningsuiting". Dat is een goed verkregen recht in Nederland. Echter, er is een ‘maar’ aan dat alles. Mag je zomaar alles zeggen? Een beetje journalist zal zeker zijn bronnen controleren en/of aan alle partijen een wederwoord vragen en dus aan waarheidsvinding doen. Maar het grootste gros aan bloggers neemt het allemaal niet zo nauw en schrijven hun grieven zonder waarheidsbevinding en dat is uitermate triest. Je kan dan zo’n persoon aanspreken op zijn onwaarheden die hij/zij schrijft maar dat helpt in de regel niet veel, sterker, het kan je tegenwerken. Voor alsnog ben ik dat soort berichten nog niet tegengekomen op het internet. Ik zou ook niet weten wat er voor negatieven berichten over ITV-De Vechtstreek te schrijven zijn. Maar je weet het nooit en als iemand al begint met Ik vind dit of ik vind dat dan weet je al dat je juridisch  er weinig tegen kunt beginnen omdat het een meningsuiting is. Veel mensen laten dit soort berichten dan ook over zich heen komen en leren er mee te leven en gaan dan over tot de order van de dag. Ik denk dat wij als team ITV-De Vechtstreek daar toch anders over denken en alles zal doen om deze negatieve onwaarheden bestrijden en wel tot de laatste snik.

Natuurlijk hebben we makkelijk praten want we hebben geen personeel in huis en geld hebben we al helemaal niet om personeel in dienst te hebben.

= = = = = = = = = = = = = = = =

Nabrander Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage(s) van het afgelopen jaar was een regelrechte flop. Een stagiair had zich aangemeld maar daar bleef het dan ook bij. Een volgende keer gaan we het iets anders doen om geen tijd verloren te laten gaan. Ik heb het volgende op de website van ITV-De Vechtstreek gezet;

MAS –MAatschappelijk Stage van het voortgezet Onderwijs

Om eerlijk te zijn heb ik er niet echt veel vertrouwen meer in. Veel scholieren nemen uiteindelijk geen contact met ons op en de stage valt vanzelf in het water. Dat is zonde van alle energie die wij en dus ook jullie scholieren er in stoppen. Dat is dan ook de reden dat ik de stageplaatsen bij de Vacaturebank Stichtse Vecht heb verwijdert. Doe ik dan echt niets meer aan de MAS? Jawel, want daar hebben we Stichting Fractal Productions voor opgericht maar ik wil voor iedereen ook duidelijk maken dat de stage geen uurtjesvuller is.

De stageplaats die ik echt nodig heb is:

  • voor het presenteren- en het maken van interviews voor de camera;

  • Cameraman.


Wil je een echte maatschappelijke stage volgen met inhoud dan alleen koffiezetten of kerstboom optuigen en je bent bereid om daar ook wat uren in te steken op een zaterdag of zondag, stuur dan een Email
www.itv-devechtstreek.nl/contactformulier.html


Peter van Duijl
info@itv-devechtstreek.nl
[Download deze Blog]

©2018 SFP
Terug naar de inhoud